TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

atmacamana atmacamana 27.06.2008 17:13:00
Şah Kartal Trakus Tür Sorumlusu Görevlendirme Daire Başkanımız Sevgili üstadım Hami Sami nin yeni yapılanma ile ilgili bana verdiği ikinci görev. Özellikle 25 yılını Türkiyedeki 25 yırtıcıya adamış Sevgili Akif Akyurt (Raptorman) başta olmak üzere , bu kuşun tutkunlarından bilgi deseteğini benden esirgememelerini yanlışlarımı düzeltmelerini, eksiklerimi tamamlamalarını rica ediyorum. Sevgilerimle

TROY TROY 28.07.2012 23:44:00

12 Haziranda mesai bitiminde eve gelip biraz dinlenmek istedim. Yatağa uzanmam ile kalkmam bir oldu, camın önünde kerkenezlerin yaramaz çocuklar gibi dolaşmalarına alışıktım, ama bir şah kartalı ilkkez görüyordum bölgede. Evim Ankara Eryamanda Göksupark ve çevreyolunun arasında, yüksek bir tepenin üzerinde ve 13. katta. Manzarayı görmeliydiniz, en üstte Şahkartal, altında bölgenin yerlisi bir kızılşahin, onun altında yine bölgenin yerlilerinden bir kerkenez ve en altta 15-20 bireylik bir karga çetesi. Herkese nasip olmayacak hele evinin penceresinden izleyemeyceği bir manzaraydı...

Sanırım çevre yolunun açmış olduğu koridordan kuzeyden eryaman üzerine gelmişti, tekrar o yöne gitti, çok güvendiğim kişilerden bu ziyaretini iki-üç kez daha yaptığını öğrendim.

Selam ve saygı ile...

chanak chanak 21.03.2010 13:39:00

Haritada Çanakkale yok, oysa yılın her zamanı Çanakkale de gözlemliyoruz. Haritaya işleyebilirmisiniz...

syanardag syanardag 2.07.2009 16:27:00

Cavit Bey,

Merhaba!

Her ne kadar geçmişe oranla sayıları azalsa da,şah kartalları nın önemli yaşam ve üreme alanıdır,Çorum ve çevresi.

Hititlerden günümüze kalan Boğazkale rölyeflerinde bile çokça rastlanır.

Üstadım,elbette,bunlardan haberiniz var,sadece anısatmak ve Türkiye haritasına Çorum un da eklenmesi için yazdım,bilgilendirmeyi.

Esenlikle kalın.

atmacamana atmacamana 9.09.2008 12:45:00

Sevgili Selim Bolu , kayıtlarımıza eklenmiş. Bu aralarda arkadaşlarımız ayni bölgede gözleme şansı yakalamışlar, yine bir arkadaşımız çok güzel üreme dönemi fotoğrafları çekmiş. Dilerim bizimle paylaşır. Teşekkürler ilgin için. Sevgilerimle

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT